joi, 16 octombrie 2008

Sommet de la Francophonie

La inceputul anilor 90’, cand se faceau primii pasi pe drumul democratiei si cand era nevoie de sprijin pe plan international, tara noastra a aderat la miscarea francofona internationala cunoscuta sub numele de „Organisation internationale de la Francophonie”. Romania avea nevoie in acele momente de un forum puternic care sa-i ofere atat vizibilitate cat si sprijin politic. Si aceasta organizatie, formata astazi din 54 de state membre si 13 state observatoare aflate in asteptarea statului de membru, i-a oferit-o din plin.

La toate reuniunile de pana acum Romania a fost reprezentata de seful statului si/sau de primul ministru. Semn de recunostinta si de respect.

Iata insa ca la cel de al XII-lea Sommet, organizat de Canada in orasul Quebec in perioada 17-19 octombrie 2008, Romania a ales sa fie reprezentata doar la nivel de ministru de externe. Sa fie tara noastra atat de sigura si de puternica pe plan intern si international incat sa-si permita sa ignore repercursiunile diplomatice ale unei astfel de (ne)reprezentari!?

Subiect de reflectie!

Niciun comentariu: