duminică, 5 octombrie 2008

Dreptate-i asta!?

„Ministerul Afacerilor Externe avertizeaza ca, potrivit noii legislatii, cetatenii romani din strainatate care vor dori sa voteze la alegerile parlamentare din 30 noiembrie vor putea sa o faca doar daca au domiciliul sau resedinta in tara in care se afla. Resedinta in strainatate va trebui probata, cu ajutorul unor acte doveditoare eliberate de autoritatile din tara in care locuiesc alegatorii romani.”

Citat din declaratia purtatorului de cuvant al MAE din 3 octombrie.

Eu unul preferam sa fiu informat si nu „avertizat”, dar, ma rog, fiecare cu terminologia lui!

Dar nu asta ma preocupa pe mine, problema mea este sa aflu de ce legea electorala e restrictiva pentru alegator si ingaduitoare pentru candidat. Adica eu, alegatorul, trebuie sa fac proba domiciliului din strainatate, de inteles, doar votez pentru un reprezentant al diasporei, iar el, candidatul, poate veni de oriunde din tara si nu trebuie sa se supuna aceleasi reguli!?

Bizar, nu-i asa!?

Un comentariu:

Marius Mina spunea...

Romania este condusa de o garnitura invechita,blocata in birocratia si incompetenta de la presedinte pina la ultimul functionar guvernamental.O troaca in care domneste legea junglei si imbecilitatea galopanta .
Revenind la Ministerul de Externe, au inlocuit un lautar penibil cu un fierar betonist ne-calificat de regimul comunist la Bumbesti-Livezeni.
Erau mai inspirati daca-l numeau pe Horea Patapievici , cel putin aveam sansa sa ne delectam cu productiile de ultima ora ale ICR.