joi, 9 octombrie 2008

Noi suntem români!

"Imi dau seama cat de greu este sa inveti limba romana departe de casa, dar oricat de bine v-ati integra in societatea italiana, veti fi intodeauna români"

Citez din declaratia primului ministru Calin Popescu Tariceanu, facuta in fata copiilor romani dintr-o scoala italiana de la Roma, azi 9 octombrie 2008.

Cat de frumos si cat de adevarat! Iata, in fine, unul care intelege conditia romanului pe care destinul l-a scos din casa in care s-a nascut, unul care recunoaste ca, noi romanii, oriunde ne-am afla, suntem egali in fata lui Dumnezeu si in fata Neamului.

Si atunci, nu pot sa nu intreb cum de e posibil ca cei care ii sunt subordonati si fac legile [in cazul de fata e vorba de MIRA (ministerul internelor si reformei administative)], sa nu tina seama de aceste adevaruri. Cum de este posibil ca, la viitoarele alegeri, cetatenia romana, pe care constitutia ne-o garanteaza din ziua in care ne-am nascut, sa fie probata doar cu acte de identitate la zi!?. Sa fie acestia atat de diferiti de premier incat sa-i nesocoteasca pe cei care, din lipsa de timp, de bani, din cauza bolii sau a batranetii nu si-au mai reinnoit actele romanesti!? Are cineva dreptul sa-i excluda pe ei din randul neamului nostru!? Sunt acestia mai putin romani decat ei! ?

Si atunci, de ce certificatul de nastere, livretul militar, pasaportul expirat sau oricare act romanesc nu poate fi suficient cand este dublat de actul doveditor al domiciliului din tara in care traieste!?

Haideti, domnule prim ministru, e timpul sa fim cu totii romani !

Hai, romani, lumea ne vede,
Romania-n noi se-ncrede.
Ca de-acum romanu-n lume
Va fi vrednic de-al sau nume

Niciun comentariu: