marți, 11 noiembrie 2008

Sondaj alterat

Stiam de la bun inceput ca un sondaj de opinie postat pe un website oarecare sau pe un blog, cum este cel afisat in aceasta pagina, nu se bazeaza pe reguli exacte, stiintifice, asadar, nu ma asteptam ca rezultatele finale sa coincida neaparat cu rezultatele ce se vor obtine la urne.

Dar ma asteptam, va spun sincer, ca cei care intra in acest blog sa-si exprime optiunea lor sincera si cinstita pentru unul sau altul dintre candidati. Pot spune ca asa s-a si intamplat pana acum cateva zile cand voturile au inceput sa creasca intr-un ritm ce depasea chiar numarul vizitatorilor intrati pe blog in ziua respectiva. Nu trebuie sa ai cunostinte inalte in domeniul informaticii ca sa-ti dai seama ca voturile de care vorbesc mai sus provin de la un singur calculator ( prin eliminarea „cookies” inainte de fiecare vot) si ca, in final, ele fac un deserviciu candidatilor respectivi, sunt convins, cetateni onorabili.

Ce ma deranjeaza insa foarte mult e faptul ca trisatul inca mai face parte din gandirea unora si ca acestia, prin iresponsabilitate, devin „promotorii” unei etichete pe care marea comunitate de romani din strainatate nu o merita si o respinge.

P.S. Interesant de observat diferenta de interes a participantilor la vot pentru candidatii la parlament fata de cei de la senat.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Din păcate, aşa se întâmplă şi în lumea reală. Se falsifică sondajele pentru a se induce un anumit trend. Nu ştiu cât funcţionează, dar la capitolul sinceritate suntem repetenţi, ca şi la altele.

PS. Domnule profesor, Excelenţa Voastră, vă citesc de o vreme în tăcere, dar nu am apucat să vă spun cât mă bucur când văd că intelectualii din diaspora ies în faţă şi în lumea virtuală. Mă bucur că v-am găsit aici!

In colt de lume spunea...

Va multumesc pentru cuvintele frumoase. Respectul este reciproc.

Anonim spunea...

altii m emoreaza ip-urile pe server,nul ucra cuco okies