luni, 3 noiembrie 2008

Sa dai cu caciula de pamant!

Mi s-a confirmat astazi, nu voi putea vota, si ca mine, sunt sigur, sunt alti zeci de mii, daca nu sute de mii de romani din strainatate. Nu voi vota, nu pentru ca nu as avea pasaport romanesc valabil si la zi sau carte de identitate cu cod numeric cum cere legea alegerilor (35/2008), ci pentru ca, in pasaportul meu, domiciliul este cel din Romania (dobandit odata cu repatrierea) si nu in strainatate. Ori cate probe de domiciliu canadian as aduce, degeaba.

Constat cu stupoare ca in mai toate legile in care sunt vizati romanii din strainatate se manifesta o atitudine de suspiciune si de ingradire a drepturilor acestora. Ce exemplu mai bun decat discriminarea bazata pe locul domiciliului, cu acea mentiune din pasaport „roman cu domiciliul in strainatate”. Daca nu stiati, e unica in lume si a fost instituita in timpul comunismului cu vadite scopuri de izolare a influentei romanilor traind in regimuri democratice. Si cat de trist e ca, la aproape 20 de ani de la caderea lui, autoritatile „democratice” romane continua sa o mentina.

Pana cand!?

Un comentariu:

Anonim spunea...

Romanii din afara au vazut, si vad, democratia la treaba si politicieni responsabili...nu sint usor de manipulat si nu sint dependenti de sistem. Ba chiar au aruncat cu oua in anumiti tovarasi.
Deci "simpatia" e reciproca.
Plus ca o recunoastere totala si neconditionata a proportilor celei mai mari tragedii nationale, cum numesc eu faptul ca 2-4 mil de romani au plecat din tara, ar pune intr-o lumina nefavorabila pe cei care se fac viinovati de ea, mai ales de 20 de ani incoace.