joi, 19 februarie 2009

Vizita la Iowa :)

Presedintele american Barack Obama a fost astazi, pentru cateva ore, oaspetele Canadei. Este un obicei mai vechi ai presedintilor americani (Nixon a facut exceptie) sa faca prima vizita in tara vecina si prietena. Undeva este normal, schimburile comerciale dintre cele doua tari se cifreaza la un miliard si jumatate de dolari pe zi, fara sa mai amintim milioanele de joburi create si de o parte si de alta a frontierei din aceasta cooperare.

Totul bun si frumos, se spune ca cei doi lideri, Obama si premierul canadian Stephen Harper, au gasit ingredientele chimice necesare unei relatii personale ce poate da rezultate dintre cele mai bune in relatiile dintre cele doua tari, doar ca la despartire (conferinta de presa), presedintele american, multumind gazdei canadiene, spune ca s-a simtit foarte bine si ca va reveni cu placere la Iowa, pardon la Ottawa, s-a corectat repede presedintele.

O scapare, sa-i zicem gafa, mentionata dar trecuta repede cu vederea de presa canadiana. Intr-un cuvant, nimeni nu s-a inflamat!

Pe mine m-a dus insa gandul la ce s-ar fi putut intampla daca Obama ar fi pronuntat, la Bucuresti, Budapest in loc de Bucharest!? Doamne fereste!:(

Niciun comentariu: