luni, 23 martie 2009

Crinomania

Desi as fi preferat ca cei doi pretendenti la sefia PNL sa-si imparta functiile, unul presedinte al partidului, eu il vedeam pe Calin Popescu Tariceanu, celalalt, Crin Antonescu, candidat la presedintia Romaniei, observ ca, in Romania de azi, acest lucru nu este posibil. Se ignora, intentionat sau nu, o astfel de practica intalnita in mai in toate democratiile occidentale (SUA, Canada, Marea Britanie, etc.), ba chiar si in Romania lui Corneliu Coposu, ramas doar presedinte al partidului, nu si candidat la presedintia tarii. Nu mai are rost insa acum sa justificam avantajele sau dezavantajele unui astfel de sistem, cartile sunt facute.

Orice s-ar spune, dl. Crin Antonescu este un politician redutabil, si-a croit drumul spre varful piramidei cu multa ambitie si rabdare, ca sa ajunga aici a stat in expectativa, iata 20 de ani, lucru mai putin obisnuit la mai toti politicienii. Si in tot acest timp, Crin Antonescu n-a calcat nici pe cadavre si nici n-a insultat adevarul, s-a servit doar de acele daruri ceresti pe care parintii si Dumnezeu i le-au dat: onestitatea si oratoria. Si-a impus disciplina politica, a calculat fiecare pas, a fost constient ca un „copil” de 30-40 de ani n-are sanse in politica romaneasca si a asteptat „sa creasca”, pregatindu-si astfel intrarea in lumea celor mari cu multa atentie si tact. Prin felul lui prietenos si-a castigat mai multi adepti decat dusmani, si, veti vedea, va fi favoritul presei in lunile ce urmeaza.

Crinomania, eu asa o vad, se va lansa astazi la emisiunea lui Mihai Gadea! Nu o ratati!

Am vazut ca sunt deja multi cei care spun ca discursul sau e frumos dar lipsit de substanta, ca este un oportunist ( sa ridice mana cel care zice ca nu este!), ca nu a fost om de echipa, refuzand unele demnitati, ca a fost mai mult absent in Camera, ca n-a fost premiant cu coronita in scoala :), si cate si mai cate. Asa a si fost poate, dar toate astea intr-o vreme in care el era doar Crin, sa vedem, insa, ce va insemna si ce ne va rezerva DOMNUL ANTONESCU de acum incolo.

In ceea ce ma priveste pariez oricat ca Dl Antonescu nu va ajunge Rege al Spaniei, cum afirma un coblogger, dar nu risc nici macar un leu pe ideea ca el nu va deveni Presedintele Romaniei!

Cheers!

Un comentariu:

Flavius Ţerbea spunea...

Pana la urma e mult mai interesanta o confruntare Basescu - Antonescu, decat una Basescu - Nastase...ca de Geoana rad si copii de gradinita...Plus ca se va respecta regula ESCU pentru presedintii romani...