vineri, 5 decembrie 2008

Felicitari si succes!

Am participat sau asistat, fiecare in functie de distanta la care ne-am aflat fata de misiunea diplomatica la care s-a votat, la primul uninominal din istoria post decembrista a Romaniei. Rezultatele ne sunt cunoscute si doresc cu aceasta ocazie sa-i felicit si sa le urez succes in ceea ce vor intreprinde primilor nostri reprezentanti, dnii Mircea Lubanovici si Raymond Luca.

Ambii provin din randul nostru, ne inteleg conditia de roman pe meleaguri straine si au capacitatea necesara de a intelege complexitatea problemelor care ne preocupa.

Noi le vom oferim sprijinul in schimbul unei prestatii de exceptie si demna de reputatia de care se bucura diaspora romaneasca in aceasta parte a lumii.

Problema noastra principala este legata de dorinta de unitate. Va fi nevoie ca prin interventiile domniilor lor pe langa statul roman sa il faca pe acesta din urma sa inteleaga ca participarea diasporei la viata romaneasca este necesara si benefica ambelor parti.

Un prim pas ar fi instituirea rapida a votului prin corespondenta. Acesta ar permite o participare masiva a romanilor din strainatate la viitoarele alegeri prezidentiale din 2009 si implicit la intregul proces de democratizare a tarii. Doar astfel ne vom simti parte integranta a fiintei romanesti.

Domnule senator, domnule deputat, la d-voastra acum cuvantul!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Interesant blogul Dumneavoastră. Prezentati multa informatie politica utila cred pentru romanii de acolo. Dupa parerea mea insa e prea multa politica... Şi, deasemenea, ar fi cred de interes sa prezentati si informatii despre romanii de acolo, pentru cei de aici, de acasa...
Salutari tocmai din Brasov!
Numai bine
Flavius
http://flaviusobeada.wordpress.com/

Anonim spunea...

Domnule Dr. Mircea Roman,
Problemele ridicate de Dvs. - a sectiilor de votare, a documentelor de identitate si a documentatiei, precum si sistemul de votare fac parte din programul meu politic, prezentat inainte de votarea din 30 Nov.
Voi lua legatura cu domnul Senator Raymond Luca si vom face tot ce depinde de noi in vederea imbunatatirii sistemului de vot.
Va multumesc pentru sesizare si va vom tine la curent prin e-mail.
Mircea Lubanovici
Deputat ales in Parlamentul Romaniei
Email: Lubanovici@ gmail.com

In colt de lume spunea...

@Flavius: Multumesc pentru aprecieri. Acum ne aflam in plina campanie politica si daca te intereseaza soarta ta si a celor de langa tine n-ai cum sa stai pe margine. Fiti sigur ca, in timp, voi aborda si alte subiecte.

@dl deputat Lubanovici: Apreciez rapiditatea stabilirii contactului de catre d-voastra cu cetatenii pe care ii reprezentati si ma bucur ca principalele noastre doleante se gasesc pe agenda d-voastra. Primul si cel mai important pas pe care va trebui sa-l faceti este introducerea votului prin corespondenta, odata infaptuit nu vom mai fi la cheremul, toanele, de fapt interesele, de moment al unui partid sau altul. Restul vine de la sine.

Unknown spunea...

Domnule Roman,

La fel ca majoritatea candidatilor din diaspora am avut inclus in programul electoral si o astfel de prevedere legata de amendarea legii electorale.
Fara indoiala ca legea va fi schimbata caci a nemultumit pe prea multa lume. Va fi necesar insa ca noi cei care reprezentam diaspora sa facem in asa fel incat s-o reparam in sensul reprezentarii mai ample la vot a romanilor din strainatate cu ajutorul votului prin corespondenta si / sau online. Pot sa va spun ca in urma audierii in comisiile parlamentare de specialitate a ministrilor Dan Nica si Cristian Diaconescu am obtinut promisiunea lor de a ne sprijini in aceasta directie.
Impreuna cu dl. senator Badea (si sper ca dl. deputat Lubanovici sa ni se alature) vom initia crearea unei noi comisii mixte Senat / Camera Deputatilor care sa aibe ca preocupare de baza problematica diasporei.

Numai bine,
Raymond Luca