miercuri, 29 aprilie 2009

Pe cai diferite

O mica poveste – calificarea Moncton-ului ( am mai scris despre el AICI) intre primele 7 orase din lume pentru titlul „ Intelligent Community” - mi-a rascolit cateva amintiri si m-a facut sa revin pe blog. Ma gandesc ca astfel de povesti ar putea servi la ceva.

Dar hai sa vedem despre ce este vorba. La inceputul anilor 2000’ am reusit sa-i conving pe edilii orasului Moncton sa isi deschida inima si „punga” spre un oras din Romania. Am mers pe Resita, odata, pentru ca "mi-s gugulan”, cu radacini in Banatul montan, a doua oara, si, in special, pentru ca cele doua orase, cu o istorie asemanatoare, au fost afectate in timp de crize economice serioase. Gandeam atunci si mentin si acum ca, experienta canadienilor dobandita in anii 80’ si materializata astazi in bunastarea comunitatii, ar putea servi resitenilor, si, nu numai lor.


Asadar, o prima vizita in 2002 a resitenilor la Moncton (primar si 3 consilieri), urmata, in 2003, de cea a monctonienilor la Resita ( primar si 3 specialisti in domeniul economic) si de parafarea infratirii celor doua orase. Ma asteptam la continuitate si in special la folosirea -de catre resiteni- know how-ului, oferit generos de canadieni. Din pacate, n-a fost sa fie, s-au schimbat primarii, s-a instalat indiferenta si iata ca fiecare oras isi vede de drumul sau, unul pe calea prosperitatii, celallat...!?. Dar mai bine cititi AICI povestea Moncton-ului.

Niciun comentariu: